Retræte.dk Om stilhed og Kristen meditation

Ådalen Retræte

Hvad kendetegner retræterne?

Hjemmeside www.aadalenretraete.dk

Priser
Se hjemmesiden.

Tilmelding:
Heidi og Johannes Lind Pedersen
Gl. Viborgvej 400
8920 Randers NV
Tlf: 4243 5947

email: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

På Ådalen retræte er vi inspireret af den ignatianske tradition, samt af den svenske retræteleder Magnus Malm, der på en moderne måde har udviklet retrætens form, sådan at den henvender sig til mennesker, der har brug for at finde ro i en udfordrende hverdag.

Vi vil derfor gerne byde velkommen til et moderne "ørkenliv" – ikke midt i en ørken, men i frodige og nærende omgivelser, hvor den daglige, meditative praksis, side om side med bibellæsning og bøn danner rammen om en livsrytme, der kan minde om de gamle klostres dagligdag.

Retræten tilbydes som "en vej frem" – altså som en måde at kunne vende tilbage til hverdagen med fornyede kræfter og en anderledes indsigt i livet. Ikke en vej "væk fra verden", men en vej ind i livet, fra et nyt perspektiv. Et perspektiv, hvorfra lydhørheden og evnen til at lytte til Gud og sine egne dybere ressourcer bliver næret og bragt frem i lyset.

Hvem står bag?
Foreningen Ådalen Retræte, som er en økumenisk forening, med en bestyrelse sammensat af mennesker, der repræsenterer forskellige kirkesamfund. Stedet ledes af det daglige bestyrerpar Johannes og Heidi Lind Pedersen, som bor på stedet.

Hvor afholdes retræterne?

Ådalen Retræte ligger 12 km vest for Randers mod Viborg i den naturskønne Nørreådal i en lille landsby ved navn Ålum. Grunden grænser op til én af Danmarks naturskønne statsskove, Fussingø skovdistrikt, hvor der er rig mulighed for gode traveture.
Bygningerne er totalrenoverede og med en helt ny værelsesfløj rummende 20 enkeltværelser med eget toilet og bad. 2 af værelserne er indrettet handicapvenligt. Rummene fremstår lyse og venlige med en sjælden smuk udsigt over ådalen. Andagtsrummet er helt nyanlagt med udblik til skoven.

Udlejning

Faciliteterne kan lejes af andre grupper, der i forvejen afholder retræter. Der kan lejes både med og uden forplejning. Nærmere info ved henvendelse til stedet.

3 x 5 dages retræter i forløb

- er et særligt tilbud fra Ådalen retræte.

Disse retræter er særlig velegnede for præster, ledere og kirkelige medarbejdere, men er åben for alle.
Når man i sit arbejde dagligt giver til andre, har man et særligt behov for selv at få åndelig næring. Retrætens tilbud om ro og fordybelse er for mange blevet en kilde til udvikling og vækst af egne åndelige rødder. Retræten har en dagsrytme med stilhed, tidebøn, nadver, bibelmeditationer, oplæg til refleksion, god tid til personlig fordybelse samt mulighed for vejlednings-samtaler.
5 dages retræterne er som et sammenhængende forløb. Formålet er, at samspillet mellem retræterne og hverdagslivet skal give næring til en langsigtet proces. Man forpligter sig ikke på mere end én retræte ad gangen.