Retræte.dk Om stilhed og Kristen meditation

Østen om

 

Vi tilbyder individuelle døgnretræter i en Poustinia-hytte. Poustinia er det russiske ord for ørken. Ordet er præget af den katolske Catherine Doherty og betyder tilbagetrækning for et døgn i meditation og bøn i en enkelt bygget Poustinia-hytte. Hos os er det i skoven.

Du vil blive ført ind i stilhed og meditation.
Vores tanker og formuleringer kan holde os langt væk fra os selv og dermed også skabe afstand til den dybe vejrtrækning i Gud. De fleste af vores tanker er fyld og til ingen nytte. Vi fører monologer og forsøger derved at mestre vores liv. Men ofte holder de liv i sårede følelser og angst.

Gennem meditationen lærer vi at give slip på de indre monologer og i stedet gå ind i en indre og ydre dialog, hvor Helligåndens uro kan give os nye anstød til liv.

Der er mulighed for samtaler undervejs med forskellig fokus:

Med inddragelse af de bibelske fortællinger. Vi inspireres til indlevelse i fortællingen ud fra eget liv med elementer fra bibliodrama. Bibliodrama er et spil, der giver os tilgang til de forskellige lag i fortællingerne.

Med inddragelse af familieopstilling. Vi har rødder i Gud og rødder i vores slægt. For oplevelse af fred i den ene rod må vi ofte også se på den anden rod.

I dialog med andre spirituelle eller mystiske traditioner.

Læs mere om det på vores hjemmeside.

Hjemmeside
www.østenom.dk

Adresse:
Ele og Steen Bonde
Østergårdsvej 14, Lee
8850 Bjerringbro

Tlf. 8611 5345

e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Hvem står bag?

Ele og Steen Bonde, præsentationer:

Ele Bonde

Født 1958
Systemaufstellerin (DGfS), Bibliodrama vejleder og uddanner, Cand.phil. Århus Universitet, diakon.
Bibliodrama vejleder og uddanner. 4-årig efteruddannelse fra Geistliches Zentrum für Spiritualität und Begleitung (hos Pallottinerne (katolsk orden) i Vallendar, Tyskland).
Systemaufstellerin (DGfS). Certificeret medlem af Deutsche Gesellschaft für Systemaufstellungen. Systemisk fænomenologisk terapiform, også kaldt "familieopstilling".
Både gennem mine uddannelser og i min erhvervserfaring har jeg arbejdet på at finde læringsmetoder og arbejdsredskaber med henblik på at integrere tilværelsens dagligdag og spiritualitet med hinanden.

Steen Bonde

Født 1954
Teologisk kandidateksamen fra Århus Universitet.
Hospitalspræst ved Aarhus Universitetshospital og Enhed for Lindrende Behandling (Det Palliative Team).
Sjælesorg-uddannelse i pastoral klinisk sjælesorg på Institutt for Sjelesorg i Modum Bad i Norge.

Vi har begge baggrund i IKON. Retræterne bliver fortrinsvis holdt af Ele, og Steen bliver inddraget efter behov og ønske.

Hvor afholdes retræterne?

De individuelle retræter afholdes på Østen Om, stedet i Lee, hvor vi bor, omgivet af egen skov på fire hektar.
Der afholdes også retræter i gruppe på Ådalen Retræte, som ligger tæt ved.