Retræte.dk Om stilhed og Kristen meditation

Anette Foged Schultz

Præsentation

Hjemmeside:

www.anettefogedschultz.dk

Tlf. 8755 4336

e-mai Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

  • Født 1960
  • 1993 Teolog fra Københavns Universitet.
  • 1993-2014 Præst i Folkekirken: Sognepræst, pilgrimspræst og studenterpræst.
  •  2001-2014 Psykoterapeut. Uddannet hos Bent Falk, GATLA: Gestalt Associates Training Los Angeles
  •  2006 - 2014 Retræteleder

Erfaring som retræteleder

Siden 2006 har jeg arrangeret flere retræter årligt. Bl.a. i Skovhuset, hos Birgitha Søstrene i Maribo, i Tisvilde, på Strynø, Drejø, på Ørslev Kloster og på Iona i Skotland.

Temaerne for retræterne har bl.a. været inspireret af pilgrimsvandringen. Livet som en vandring mellem fødsel og død. Hvor kommer jeg fra, hvad bærer jeg med mig, og hvor er jeg på vej hen? Helt centralt på alle retræter er spørgsmålet om Guds nærvær i den enkeltes liv. Bønnen er i fokus og i samtalen med retrætelederen er der mulighed for vejledning under retræten – såvel eksistentielt som åndeligt.

Baggrund

Inspirationen til retræterne fik jeg under min første længere pilgrimsvandring. Undervejs gik det op for mig, hvor stor betydning det kan have, at kunne trække sig tilbage fra hverdagens travle aktivitet. Være i stilhed med tid til at fordybe sig over en kortere eller længere periode. Stilheden, som betyder meget under retræterne, giver den enkelte et rum til at lytte indad og opad. Indad til egen stemme og opad til Guds tale til dig. Stilheden er – som Thomas Keating har sagt det – Guds modersmål.

Søg, så skal du finde! Bed, så skal du få! Siger Jesus. Under en retræte er det erfaringen, at sådan ér det! Der findes en vej, også dér, hvor du ikke kan se den. Dér hvor du er - og midt i dét, der er din virkelighed, dér er Gud nærværende. Retræterne vil hjælpe den enkelte til opmærksomhed på Guds nærvær.

Som retræteleder er jeg din medvandrer på et stykke af din vej.

Mine egne erfaringer som deltager på retræter har jeg mange steder fra. Senest fra længere ophold på de Ignatianske spiritualitetscentre Sct. Buenos og Loyola Hall i England.