Retræte.dk Om stilhed og Kristen meditation

Helligt rum

Ny onlinetjeneste guider gennem den daglige bøn

En succesfuld onlinetjeneste inspireret af jesuiterordenens grundlægger hjælper tusinder gennem den daglige bøn verden over. Nu kommer den også i en dansk udgave.

I år på store bededag, den 1. maj, får danskerne en ny ressource til bøn. "Helligt Rum" er den danske version af de irske jesuitters "Sacred Space", der siden 1999 har gjort daglige bønner tilgængelige for alle med en internetforbindelse. En gruppe frivillige har oprettet en dansk udgave.

Hver dag guides brugeren igennem en meditation over dagens Bibeltekst. Det er en måde at bede på, som passer godt til det moderne menneskes it-dominerede hverdag.

"Det virker måske lidt mærkeligt at bede foran computeren, men Gud søger os, uanset hvor vi befinder os og er at finde overalt i vores hverdag – ikke kun i kirken om søndagen. Vi kan derfor bede hvor som helst og når som helst, når vi først har vænnet os til det," siger teolog Lene Suh Nicolaisen, der er med i oversætterteamet og har stor erfaring med ignatiansk spiritualitet gennem sit eget virke som retræteleder.

Helligt Rum er inspireret af den ignatianske spiritualitet, der stammer fra grundlæggeren af jesuiter-ordenen, sankt Ignatius af Loyola.

Adressen er www.helligtrum.dk