Retræte påskelørdag
Opmærksomt nærvær i byen
Vi inviterer endnu en gang til retræte påskelørdag i Apostelkirken. Vores erfaringer fra efterhånden 20 års retræter påskelørdag har vist, at denne dag i påsken egner sig helt specielt til stilhed, bøn og eftertanke.
Vi søger ind i mysteriet om påskelørdag, hvor Jesus ligger i graven, og stenen er rullet for. Disciplene holder sig bag lukkede døre, mens nogle kvinder forbereder sig på at gå ud for at salve Jesu legeme, når sabbatten er forbi.
Retrætens forløb:
Vi går sammen ind i stilheden ved morgenbøn med meditation. Vi har undervejs også fokus på kroppen, så den drages med ind i det opmærksomme nærvær.
Der er middagsbøn med meditation, og derefter spiser vi i stilhed.
Om eftermiddagen går vi hver for sig ud i byen og søger at bevare opmærksomheden på at være til stede i nuet, når vi meditativt bevæger os uden for kirkerummet.
Dagen slutter med aftenbøn og mulighed for at dele erfaringer fra dagen.
Program
Kl. 9.30 Velkomst med præsentation og introduktion til stilheden
Kl. 10.00 Morgenbøn med 20 minutters meditation, afspænding og opmærksomhedstræning
Kl. 12.00 Middagsbøn med 20 minutters meditation
Kl. 12.45 Meditativt måltid med medbragt mad
Kl. 13.30 Introduktion til byvandring
Vi går meditativt ud i byen hver for sig
Kl. 16.00 Aftensang med meditation Kl. 16.45 Vi deler erfaringer fra dagen Dagen forventes afsluttet ca. kl. 17.00
Retræteledere
Lene Skovmark, Thomas Frovin og Inger Dahl
Der er mulighed for personlig samtale og forbøn hos retrætelederne undervejs i retræten.
Fra en ældgammel påskelørdagsprædiken
”Noget mærkeligt er ved at ske – der er stor stilhed
på jorden i dag, en stor stilhed og stilstand.
Hele jorden tier stille, fordi Kongen sover. Jorden skælvede og står nu stille, fordi Gud er faldet i søvn i kød og blod. Gud er død i kød og blod, og helvede skælver af rædsel.”
Pris 50,00 kr. Beløbet betales på retræten.
Tilmelding Senest 5.april 2023
Mail: ingerdahl21@gmail.com
Mobil: 22 35 80 83
Mad: Hver deltager medbringer en ret, og maden anrettes som buffet. Gerne vegetariske retter.